ARTOTEC Magazine – Sweden

Ett MAGAZINE om Innovativ Urban Design, Attraktiv Lekutrustning och Lekmiljöer, Lekpedagogik, Ergonomi m.m.

Innovativa Lekskulpturer – Lekmiljö – GLING, ZAN, ZOOLA i Södertälje

Lämna en kommentar

Plats: Geneta Centrum (Södertälje, Stockholms län)
Tid: 2008-08-04 Kl. 10.00-12.00
Invigning av Innovativa Lekskulpturer – Lekmiljö – GLING, ZAN, ZOOLA av Frédéric Iriarte konstnär/formgivare, fd lärare vid KTH inom ”Innovation och Design”  samt initiativtagare och kursansvarig för ”Konst & Teknik”, och grundare till ARTOTEC.

Plats: Geneta Centrum (Södertälje, Stockholms län)
Tid: 2008-08-04 Kl. 10.00-12.00
Invigning av Innovativa Lekskulpturer – Lekmiljö – GLING, ZAN, ZOOLA av Frédéric Iriarte konstnär/formgivare, fd lärare vid KTH inom ”Innovation och Design”  samt initiativtagare och kursansvarig för ”Konst & Teknik”, och grundare till ARTOTEC.

Pressbilder:
ARTOTEC Aktuellt: http://www.artotec.se/sverige/aktuellt.html
Södertälje kommun: http://www.sodertalje.se/pages/14409/Genetastråkets%20upprustning.pdf
Karta: Geneta område, Södertälje: http://www.sodertalje.se/Stad-miljo–boende/Trafik–Stadsmiljo_/Parker_och_narnatur/Lekplatser/Ett-urval-av-Sodertaljes-lekplatser/

Södertälje kommun

ARTOTEC är en organisation som för samman experter från skilda områden (tvärvetenskapligt) för att främja och stödja utveckling av nya lekmiljöer och lekredskap.

Nya lekredskap, så kallade lekskulpturer skapas och tillverkas med allt vad det innebär av säkerhet och estetiska, sociologiska, pedagogiska och tekniska krav som idag ställs och som kommer att ställas i framtiden.

I dag är vi ett nätverk av konstnärer, designer, landskapsarkitekter, arkitekter, stadsplanerare, forskare, civilingenjörer, tillverkare, hantverkare och entreprenörer som arbetar för att främja utveckling och tillverkning av innovativa lekmiljöer och lekredskap. Vi utvecklar produkter under namnet ARTOTEC.

Användarvänliga lekredskap som väl smälter in i stadsbilden och lämnar ett spår som en tecknad linje liksom en signatur av kvalitet.

ARTOTEC tar hänsyn till och tar till vara på:

√ Barnens nyfikenhet och fantasi
√ Barnens perspektiv och orientering
√ Barnens psykosociala, fysiska och motoriska utveckling
√ Barnens styrka och kraft i lekens stund

För mer information, tala med Frédéric Iriarte på
Mobil: 070 22 37 842
Tel: 08 551 701 77
E-post: info@artotec.se
Hemsida ARTOTEC: http://www.artotec.se
Hemsida Iriarte: http://www.iriarte.info
Arrangör: Södertälje Kommun

Tidigare: Frédéric Iriarte förhåller sig inte passiv inför framtida krav för estetik och teknologi. Han är verksamt som målare, skulptör, och formgivare och visade på ett mycket uppskattat sätt diverse konstnärliga ”intrång inom design och arkitektur”, som han kallade dem för.
Han har samarbetat 1994 med bl.a K-Konsult för att lämna förslag till det omtalade ”Dennispaketet”, ventilationstorn för södra länken i Stockholm som bl. a DN, ABC nyheter och Aktuellt recenserade som huvudnyheter.
Sedan gav han sig på vattentorn runt Stockholms län och föreslog att tillfälligt utsmycka 8 vattentorn som portal till evenemanget, Stockholm kulturhuvudstad -98. Och mycket mer info på http://www.iriarte.info

 
 
 
_______________________________________________________________________
OBS! Foto, texter och förslag kan inte användas, kopieras, reproduceras eller distribueras utan skriftligt tillstånd av upphovsrättsägare ARTOTEC AB. Skicka en förfråga till info@artotec.org

Författare: ARTOTEC Magazine - Sweden

Ett MAGAZINE om Innovativ Urban Design, Attraktiv Lekutrustning och Lekmiljöer, Lekpedagogik, Ergonomi m.m. Idag har vårt nyhetsbrev ca 4 500 abonnenter från kommunansvariga, park och miljöplanerare, arkitekter, landskapsarkitekter, fastighetsägare, branschfolk och politiker som vill veta mer om ARTOTECs innovativa utveckling. Företaget ARTOTEC föddes och lever med ett syfte; att förnya en gammalmodig bransch med innovativa, attraktiva, och spännande lekredskap och parkmöbler. ARTOTEC AB och ARTOTEC /forskning är en organisation som för samman experter från skilda områden för att främja och stödja utvecklingen av nya innovativa lekmiljöer, lekredskap och lekskulpturer. www.artotec.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s