ARTOTEC Magazine – Sweden

Ett MAGAZINE om Innovativ Urban Design, Attraktiv Lekutrustning och Lekmiljöer, Lekpedagogik, Ergonomi m.m.

Svenska föräldrar rasar över känd lekplatstillverkare

Lämna en kommentar

En känd-lekplatstillverkare väcker ilska bland föräldrar i Uddevalla i Sverige, skriver tidningen Bohusläningen. De arga föräldrarna anser att mönstren med olika Angry Birds figurer som finns över hela den allmänna lekplatsen fungerar som reklam för det finländska spelbolaget.

– Hur tänkte tjänstemännen i kommunhuset när de köpte in leksaker där ett välkänt varumärke får chans att exponera sin produkt mitt bland barnen? Har de tänkt över huvud taget, undrar 26-årige Hannes Brage.

– Hade Mc Donalds kunnat ställa dit clownen Ronald Mc Donald som reklampelare, undrar han.

De arga fåglarna har målats på en del av lekredskapen samt på bänkarna och soptunnorna som finns i parken. Uddevalla kommun betalade kring 5 700 euro för leksakerna. Enligt Agnetha Johansson på tekniska kontorets parkavdelning valdes temat endast för att underhålla barnen.

– Det finns inte minsta tanke om något annat. Och det handlar inte om någon sponsring eller att de här leksakerna skulle vara billigare eller dyrare än andra, säger hon till Bohusläningen.

En del av Uddevallas kommunalpolitiker är ändå inne på samma linje som de arga föräldrarna, uppger svenska medier. De anser att fågelmönstret på leksakerna är frågan om produktplacering som borde förbjudas.

Johannes Tabermann

Yle

redaktör
Arbetar i Helsingfors

Källa: http://svenska.yle.fi/artikel/2014/01/09/svenska-foraldrar-rasar-over-angry-birds-lekplats

ARTOTEC säjer

Äntligen! Bra med nya insikter!
Satsa på kvalitetsformgivning och hållbar och intelligent lek!
Lekskulpturer och Urbana Möbler med [Konst & Teknik].
www.artotec.se

Författare: ARTOTEC Magazine - Sweden

Ett MAGAZINE om Innovativ Urban Design, Attraktiv Lekutrustning och Lekmiljöer, Lekpedagogik, Ergonomi m.m. Idag har vårt nyhetsbrev ca 4 500 abonnenter från kommunansvariga, park och miljöplanerare, arkitekter, landskapsarkitekter, fastighetsägare, branschfolk och politiker som vill veta mer om ARTOTECs innovativa utveckling. Företaget ARTOTEC föddes och lever med ett syfte; att förnya en gammalmodig bransch med innovativa, attraktiva, och spännande lekredskap och parkmöbler. ARTOTEC AB och ARTOTEC /forskning är en organisation som för samman experter från skilda områden för att främja och stödja utvecklingen av nya innovativa lekmiljöer, lekredskap och lekskulpturer. www.artotec.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s